1960: ბავშვთა კვება ქილაში
1970 წლებში, საკონდიტრო ფქვილი ბავშვებისათვის ხელმისაწვდომი იყო გერმანიის ბაზარზე.
მე-20 საუკუნის შუაში გეორგ ჰიპმა გადაწყვიტა ეწარმოებინა ხელოვნური კვება ამერიკული მოდელის მსგავსად.1957/58 წლებში ბაზარზე გამოვიდა პროდუქტის 4 სახეობა :ორი სახის ბოსტნეულის საკვები და ორი მენიუ. მალევე(1959/60, თუნუქის ქილა შეცვალა უფრო მოსახერხებელმა და ჰიგიენურად უსაფრთხო ქილამ.
ჰიპის პროდუქციის ასორტიმენტი უფრო და უფრო ფართოვდებოდა. წვენებიდან მოზარდთა კვებამდე და ხორცის პროდუქტებამდე, ბავშვის დესერტიდან ხილფაფებამდე.